Coneix-nos

Projecte Educatiu

L‘escola Catalunya és a Mira-sol des de l’any 1977.
Ens definim com a escola pública, laica i catalana.
La nostra fita és la formació integral de l’alumne, el seu desenvolupament en els àmbits emocional, físic, intel·lectual i artístic. Tenint en compte la dimensió individual i social de l’alumne volem fomentar una educació basada en el respecte a un mateix i als altres.
Volem ser una escola que aprèn, que reflexiona i que es qüestiona sobre la pràctica diària.
Entenem l’escola com una comunitat participativa, que suma i reconeix els esforços de tothom, plural i democràtica.

Projectes en funcionament:

Tecnologies de l'aprenentatge i la comunicació (TAC).
Les anem integrant en el treball quotidià com instrument i com objecte d'aprenentatge. Per això disposem de pissarres digitals interactives a les classes, aules d'informàtica multimèdia i aules mòbils (d'ordinadors portàtils).

 
Psicomotricitat a Educació Infantil
El cos i el moviment, primera font d’aprenentatge. A través del moviment els nens i les nenes es descobreixen a si mateixos i el món que els envolta; aprenen a relacionar-se amb els companys i companyes i manifesten els seus sentiments i necessitats.
Nivells amics
Per tal d’afavorir la socialització i la relació dels nostres alumnes funciona el projecte “els nivells amics”. Cada final de cicle es configuren de nou els dos grups classe de cada nivell.

Anglès
Prioritzem el desenvolupament de la competència oral i per això organitzem les sessions en grup reduït amb activitats interactives, així com l'accés a mitjans audiovisuals a l'aula d'anglès.
Mediateca-Biblioteca Mòbil (MBM)
El projecte de biblioteca mòbil desenvolupa l'hàbit i el gust per la lectura. Els nens i nenes de Primària dediquen una estona diària a la lectura individual.
La biblioteca facilita el préstec de material audiovisual i disposa d'ordinadors per a la consulta i el treball personal.
Hort 
Espai privilegiat per treballar la sensibilització ecològica, l’estudi de les plantes, els cicles vitals, fomentar el treball en equip...

Aprenentatge cooperatiu
Assolir un objectiu comú a partir de la participació interdependent  de cada un dels membres del grup.

Apadrinament lector

Els padrins de cinquè llegeixen amb els seus fillols de primer, en un enriquidor intercanvi en que petits i grans estableixen vincles amb la lectura com a eix vertebrador.